Pictures & Poetry – fractions of nature

Exhibition opening night at Quomodo, 9th of September.

‘Jakten på att fånga naturens egen konst, grafisk och färgsprakande med konstraster och mönster, pågår ständigt. I varje riktning finns nya möjligheter att återge – och skapa – utefter eget öga och perspektiv. Jag älskar kontraster och att leka i gränslandet mellan det naturliga och det som kan framhävas med modern teknik. Det är också från naturen som jag själv hämtar inspiration och energi. Stanna upp, andas in, se dig omkring och bli medveten om det magiska som vilar i det lilla och det enkla. I min nya fotoserie sätter jag ord till mina bilder. Texter som berör både det magiska och det vetenskapliga i naturen; en resa bland molnen, över trädtopparna, genom de fyra elementen och in i dig själv. Fragment av naturen’.

Jag älskar porträtt och framförallt att fånga känslor, djupet och den nakna skönheten. Osminkad. Det är många människor som inspirerar mig varje dag, på olika sätt. Människor som, med sina egna utmaningar, lycka, erfarenheter och visioner lär mig saker, inte bara om livet utan också om hur vi fungerar som både tänkande och inkännande individer. Jag känner mig oerhört priviligierad och tacksam när personen jag fångar på bild känner sig bekväm och trygg att våga dela med sig av sina sanna känslor, en del av sig själva. Jag önskar att alla vågade visa vem dom är och inte behöver gömma sig bakom en mask. Det visar styrka när någon visar sina svagheter och rädslor, speciellt inför sig själva. Våga vara den du är, vi är alla vackra på vårt sätt. Vi är skapade av naturen men ändå unika, som varje träd i skogen.

ÖGONSTEN är ett porträtt av en gammal och väldigt kär vän till mig. Jag känner henne som min egen syster. Jag vet vad som gör henne glad och vad som gör henne ledsen. Hennes bild är ärlig. LÄNGTAN fångar en av mina personliga och lyckligaste stunder, när mig egen syster gick i väntans tider. Det finns nog ingenting som kan mäta sig med den skönhet som strålar från en kvinna i väntans tider. INSIKT är en bild av en av mina närmsta vänner som varje dag inspirerar med sin själsliga medvetenhet och förmågan att lägga märke till allt det viktiga och vackra som finns i varje människa. Tillsammans utgör dessa bilder källan till inspirationen bakom min nya fotoserie ‘Pictures & Poetry – Fractions of Nature’. En serie bilder med text som berör det magiska i naturen och den oändliga kraft som vi själva bär inom oss.

Utställningen pågår i Quomodos vackra salonger september – november. 

 

2017-09-05T07:45:41+00:00 September 10th, 2015|Art, Events, House of Beatniks, P. Algede, Photo series, Pictures & Poetry, Projects|