Space for Nature

‘Med min fotokonst vill jag beröra på ett djupare plan med motiv som ger energi ellerför tankarna till en harmonisk plats. Jag inspireras av idén att låta naturen få utrymme och samspela med inredningen i våra hem.

Som kontrast till den alltmer digitala och snabbt snurrande värld vi lever i tror jag att många av oss skulle må bra av att komma närmare naturen. Att varje dag lägga märke till det magiska som vilar i det enkla och naturliga. Med min nya serie fotoprints ’Space for Nature’ hoppas jag kunna förmedla ett djup, en dramatik och en del av den inspiration som finns att hämta från naturen.

Serien består av en vilsam samling bilder som gärna får ta plats och verka tongivande i rummet. Med detta i åtanke har jag låtit ta fram tre av motiven i större format och begränsad upplaga. Dessa kan beställas via mejl pernilla@algede.se.

För att sätta bilderna i ett sammanhang tog jag hjälp av stylisterna Elin Kickén och Evalotta Sundling som alltid skapar vackra miljöer där material, form och hantverk både samverkar och lyfts individuellt.

Osman Tahir är en mästare på att fånga dramatiken i det enkla med sin kamera och låter här motiven tala för sig själva.

Behind the Pines, On the Path och In the Ocean är fotograferade i den svenska naturen och kommer utöver specialformaten att finnas tillgängliga i strl 500x700mm och 700x1000mm.

Fotokonst av Pernilla Algede / House of Beatniks
Styling: Elin Kickén och Evalotta Sundling Foto: Osman Tahir

 

2017-09-05T07:44:27+00:00 March 10th, 2016|Art, House of Beatniks, One of a kind, P. Algede, Photo series, Projects, Space for Nature|